пятница, 21 апреля 2017 г.


У нотатник бібліотекаря


    Професійні ресурси для шкільних бібліотекарів в мережі: огляд.
    Поперечна Лідія  Мрії Попелюшки, або новий функціонал шкільної бібліотеки [Стаття]. - Точка доступу http://www.slideshare.net/lidiapoperechna/00-24 

   12 безкоштовних українських та закордонних онлайн-бібліотек

Якщо книга – джерело знань, то бібліотека – шлях до нього. Не претендуючи на вичерпність викладу, пропонуємо вам посилання на відкриті українські та закордонні бібліотеки.
Українські бібліотеки
Відкрита книга – безкоштовна онлайн-бібліотека класичної української літератури. Портал не містить реклами і розміщує лише ті літературні твори, які перейшли у суспільне надбання. Матеріали можна завантажити у форматах pdf, fb2, doc, epub.
Бібліотека оригіналів та перекладів творів світової літератури – окрім художніх творів та белетристики, тут є ще й роботи з філології та філософії.
Поетика – поетична бібліотека українською мовою. Створена восени 1998 року, коли, за словами її засновника Романа Косаренка, у світовій павутині майже неможливо було знайти й десяток українських поезій.
Портал Національної бібліотеки України імені Вернадського – найбільша в Україні база даних наукової літератури. Серед послуг, що пропонуються онлайн-пошук документів та інформаційних ресурсів, доступ до електронних повнотекстових інформаційних ресурсів, розміщених у вільному Інтернет-доступі, отримання довідково-консультаційної інформації.

Перелік, звісно, не є вичерпним. Будемо раді, якщо ви поділитеся з читачами ресурсами, які використовуєте, в коментарях.

Точка доступу:   http://www.gurt.org.ua/news/recent/24339/ 






В СВІТІ ЦІКАВОГО !!!

В одной из американских публичных библиотек библиотекарь придумала новый способ привлечения внимания молодежи к книжным выставкам.
Она прикрепляла к популярным книгам лист бумаги с печатными текстами  первых строчек произведения, частично используя метод игрового подхода для определения названия и автора книги, что в дальнейшем стимулирует чтение той или иной отгаданной книги.

Источник: www.swissarmylibrarian.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий

   Шановні  колеги,  щиро вітаю ВАС         на методичній сторінці   бібліотеки  ЗЗШ  № 65. Книга, як птиця, - Може весь світ ...